Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Review : Deuteronomy - A Great Blessing (Full Length CD)


A. Review :: Deuteronomy - A Great Blessing

Οι Deuteronomy είναι άλλη μια πολύ καλή μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Κινούνται στο χώρο του Blackened Death Metal. Γνωστοί ως Egnum έως το 2011, οπότε και άλλαξαν σε Deuteronomy .
Το άλμπουμ A Great Blessing κυκλοφόρησε το 2013 από τη Satanica Productions και μας προσφέρει 10 κομμάτια κολασμένου Blackened
Death Metal. Η μπάντα μετουσιώνει σε μουσική με τον καλύτερο τρόπο τις επιρροές της και τις οποίες εστιάσαμε στους Behemoth, τους Marduk και τους Immolation.

Τα κομμάτια του άλμπουμ είναι πολύ δεμένα, ενώ υπάρχουν σημεία κολασμένων ταχυτήτων τα οποία και καλύπτουν μεγάλο μέρος του δίσκου , που συνδυάζονται και με mid tempo, λυρικές και ατμοσφαιρικές στιγμές.

 


Ο δίσκος ξεκινά με το Entering the Realm of Shame, το οποίο είναι ορχηστρικό και αρκετά ατμοσφαιρικό. Ότι καλύτερο δηλαδή για εισαγωγή. Ακλουθούν τα Dashed to Death, Arrows Drunk with Blood, Death Shall Flee, None to Remain, Stones Fall Like Rain. Προσφέροντας μεγάλες δόσεις επιθετικότητας αλλά και ατμόσφαιρας.  Στη συνέχεια έχουμε το Slew All Firstborns in the Land of Sin, το όποιο είναι αρκετά raw έως ενός σημείου κόβει και επανέρχεται, ενώ επόμενο στη σειρά το The  Glory  Of  Slaughter, σε πιο black metal φόρμες. Το άλμπουμ κλείνει με με το ομώνυμο και το A  Burnt  Offering.

Γενικά αυτός ο συνδυασμός ταχύτατων σημείων αλλά και ατμόσφαιρας με λυρισμό είναι η βασική αιτία που ο ακροατής δεν κουράζεται αλλά περιμένει την επόμενη αλλαγή και την κολασμένη επάνοδο ώστε να ξεσπάσει.

Οι στίχοι αναφέρονται σε σκοτεινές πτυχές της βίβλου, που δεν είναι ευρύτερα γνωστές, ενώ το artwork είναι έγχρωμο και πολύ προσεγμένο.

Η παραγωγή είναι αυτή που πρέπει, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα. Ακούγονται πεντακάθαρα όλα τα όργανα και δε δημιουργείται καθόλου βαβούρα. Αντίθετα ο ακροατής ακούει ωραία πράγματα και τα ακούει ευδιάκριτα.

Κλείνοντας να πούμε ότι πρόκειται για μια κυκλοφορία πάρα πολύ αξιόλογη και είναι απόλυτα προτεινόμενη σε λάτρεις και μη του είδους. Οι Deuteronomy με δείγματα γραφής όπως το  A Great Blessing είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολούν για πολύ καιρό στο μέλλον. Επενδύστε.


Β. Πληροφορίες

Track list 

1. Entering the Realm of Shame    
2. Dashed to Death    
3. Arrows Drunk with Blood    
4. Death Shall Flee    
5. None to Remain    
6. Stones Fall Like Rain    
7. Slew All Firstborns in the Land of Sin    
8. The Glory of Slaughter    
9. A Great Blessing (The Golden Calf)    
10. A Burnt Offering (Jephthah's Sacrifice) 





Δεν υπάρχουν σχόλια: